lördag 21 april 2012

Jaha ja, kanske kock istället?

Joo, byta inriktning på min utbildning vore väl något.

Igår kom jag på mitt första egna recept, och jag måste säga att jag trivs med att laga mat. Mitt nya recept är följande:

Ungsbakad lax med halloumisallad och vitlössås

Ingredienser (för ca 2 personer):

4 st laxfiléer
olivolja
salt
peppar
salladskrydda

bladspenat
1 st halloumi
3 dl gnocchi pasta
gurka
soltorkade tomater
rödlök
1 tsk honung

creme fresh
1 st pressad vitlöksklyfta
majonäs
paprikakrydda
salladskrydda


Gör så här:
Börja med att lägga upp laxfiléerna i en ugnssäker form. Häll över olivolja, och krydda med salt, peppar och salladskrydda. Vänd på filéerna ett par gånger så att hela laxen blir inoljad. Stoppa sedan in i ugnen och låt stå i ca 20 min på 225 grader.
Koka sedan upp pastan och häll upp i en salladsskål. Blanda i bladspenat, skivad gurka och soltorkade tomater. Stek sedan rödlök i olivolja, och tillsätt honungen. Blanda ihop och häll i salladen. Skär halloumi i mindre bitar och häll även den i salladen.
Blanda creme fresh och majonäs i en skål och tillsätt vitlöken, paprikakryddan och salladskryddan.
Exakt hur mycket allt ska vara har jag inte skrivit upp, då jag oftast går efter ögonmått och smak, så, krydda efter din egen smak helt enkelt!

Klart att servera! Avnjut gärna tillsammans med ett glas torrt vitt vin. Delicious!


Men byta inriktning var väl att ta i. Jag trivs ganska så bra med min sång och dans, så jag fortsätter att jobba på det :)

Ha nu en fantastisk lördag, och har ni slut på idéer till kvällens middag, är det bara att hämta inspiration från dagens inlägg! :)

Hugs <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar